Webshop og butik - Fri fragt fra 499 kr. - Hurtig levering 1-3 hverdage

Pleje og vedligehold

Ved jævnligt at pleje og vedligeholde dit fodtøj giver du dem de bedste betingelser for at holde længere, fremstå flottere og yde deres bedste, for at holde dine fødder komfortable.
Vi anbefaler at du behandler dine sko hver 14. dag. Vind og vejr spiller også en afgørende rolle i forhold til, hvor ofte det er nødvendigt.

Fodtøj i glat læder

Vi anbefaler at læder fodtøj imprægneres 2-3 gange inden du tager dem i brug.
Bruges skoene på daglig basis, bør de imprægneres ca. hver 14. dag. Pletter, jord mv. kan fjernes med en fugtig klud eller renses med en combicleaner.
For at opfriske farven og pleje læderet bruges skocreme. Til sort læder anbefaler vi en sort skocreme, mens de øvrige farver kan plejes med en matchende farve eller en neutral skocreme.

Du kan også bruge læderfedt, men da læderfedt og skocreme ikke mikser godt, bør du vælge enten eller.
Bruges læderfedt kan læderet blive en anelse mørkere i farven, til gengæld behøver du ikke bruge imprægnering, da læderfedt ligger en beskyttende hinde om læderet.

Fodtøj i ruskind og nubuck

Vi anbefaler at ruskind og nubuck fodtøj imprægneres 2-3 gange inden brug.
Bruges skoene på daglig basis, bør de imprægneres ca. hver 14. dag. Ruskind og nubuck må ikke tørres med en fugtig klud. Lad i stedet fodtøjet tørre og børst snavs væk med en ruskindsbørste. Er der brug for yderligere rens kan du bruge en combicleaner der renser i dybden. Herefter behandles fodtøjet med ruskindpleje eller/ og imprægnering
Ruskinds pleje er godt til at opfriske farven og pleje ruskindet/ nubucken og anbefales af bruge løbende.

Fodtøj i glitter

Glitteret er monteret på kanvas med læder foer på bagsiden. Glittersko kræver ikke nogen pleje eller imprægnering, da glitteret og kanvas i sig selv er delvist vandafvisende og imprægnering eller andre plejeprodukter kan gøre glitteret mat. Skulle skoen blive snavset, anbefaledes det at bruge en fugtig klud og forsigtigt ”duppe” snavset væk.
Glitter rester fra produktionen kan drysse en smule af de første par gange skoen er i brug.

Fodtøj i kanvas og tekstiler

Kanvas og tekstiler er mere sart end en sko i læder. Derfor er det vigtigt at imprægnere fortøjet før brug og derefter med jævne mellemrum. Imprægner fortøjet med en ca. 30 cm afstand, så der ikke kommer skjolder fra imprægneringsvæsken.

Gummistøvler

Gummistøvler bør jævnligt plejes med et silikoneprodukt, det sikrer at salt og snavs ikke arbejder sig ind i gummiet og misfarver støvlen. Samtidig forlænger plejen støvlens levetid, da gummiet holdes fleksibelt og ikke tørre ind, hvilket kan give støvlen sprækker og misfarvninger.

Fodtøj i lak

Fodtøj i lak kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du kan dog købe en lak pleje uden farve, der renser og plejer lakken og giver skoen en flot glans. Bliver skoen beskidt kan du tørre med en fugtig klud.
Laksko tåler ikke imprægnering.

Fodtøj med rågummisåler

Rågummi er et naturmateriale, der kan reagere på både kulde og varme. Du bør derfor ikke efterlade dine sko med rågummisåler direkte i solen, da sålen kan smelte i ekstrem varme og blive deform.
Rågummisåler kan krystallisere over tid. Dette kan løses ved at stille skoen på en medium varm radiator i ca. 30 min eller til sålen er blød og fleksibel igen.

Undgå sure fødder og fodtøj

Det er næsten uundgåeligt at fødder bliver varme og sveder, specielt i lukkede sko og støvler. Giv derfor dit yndlingsfodtøj et par dages pause af og til, så de har mulighed for at tørre helt op. Dette mindsker dårlig lugt i skoen og giver et bedre miljø for dine fødder.